Sephora Daily Makeup Brush Cleanser

Merhaba
Bugün bloğumun konuğu bir kurtarıcı :)
Hani makyaj fırçalarını kullanırız kullanırız yetmez yedeklerini de kullanırız da kullanacak hiç fırça kalmaz ve buna rağmen bir üşengeçlik gelir üzerimize de fırçaları yıkamayız yada en sevdiğimiz far fırçasını siyaha fara bulamışızdır ama o an beyaz far sürmeniz gerekir ve kullanamazsınız ya o fırçayı :) hah işte tam böyle zamanlarda bu anlık makyaj fırçası temizleyicisi tam kurtarıcı.
Ben Sephora'da yine ne alacağımı şaşırmış halde dolaşırken daha önce hiç kullanmadığım ve acaba alsam mı almasam mı ben zaten fırçalarımı yıkamaya üşenmiyorum ki diye düşünüyordum ki bu ürünü hem de 18 TL gibi bir fiyata görünce hemen bahaneler canlandı gözümde. Dedim ki kendi kendime hani bazen fırçayı maviye buluyorsun sonra başka rengi kullanamıyorsun ya al işte hemen temizler makyajına  istediğin renkle devam edersin. Kabul edelim güzel bahane :)
Şaka bir yana herkes fırçalarını gerek maddi nedenlerle gerekse ihtiyaç duymadığını düşünmesi sebebiyle az tutuyor olabilir. Herkesin onlarca yedekli fırçası olacak diye bir kural da yok.
Ama sizde tek fırçanızı yada en sevdiğiniz fırçanızı aynı makyaj esnasında iki defa farklı yerlerde kullanmak istiyorsanız eğer bunun gibi anlık fırça temizleyicine ihtiyaç duyabilirsiniz.
Ürün 60 ml. Spreyli bir başlığı var yani pamuğa dökmeli değil. Bu sayede her hangi bir disk pamuğa ihtiyaca göre bir iki fıs yeterli geliyor.
Dediğim gibi her hangi bir pamuğa yada kağıt peçeteye ki pamuk daha iyi sonuç veriyor bir kaç fıs sıkıp kirli fırçanızı bu nemli pamuğa sürtmek suretiyle temizliyorsunuz. Peki fırça ıslanmıyor mu? Evet ıslanıyor ama saniyeler içinde kuruyor ve dilediğiniz gibi dilediğiniz renkte fırçayı kullanmaya devam ediyorsunuz. Ben kuruma hızı belki düşüktür. Biraz fazla beklemek gerekebilir diye düşünmüştüm ama hayır dediğim gibi bir kaç saniye de kuruyor.
Temizlemesi de gayet başarılı. Ancak özellikle belirtmek istediğim bir şey var ki asla bunu alışkanlık haline getirip fırçalarınızın rutin temizliğini yapmayı unutmayın.
Aman canım zaten tertemiz oluyor daha ne işte yıkamama gerek yok demeyin. Bu sadece yüzeysel anlık bir temizleme sağlıyor. Yoksa bakterileri öldürmüyor. Yani uzun süre bu temizliğe güvenip fırçalarınızı haftada bir defa derinlemesine temizlemezseniz sivilce akne gibi bir takım cilt rahatsızlıklarına da hazırlıklı olun derim.
Benim tek rahatsız olduğum ambalajının siyah oluşu daha şeffaf olsaydı içinde ne kadar kaldığı da görülebilirdi. Ama aldığım günden beri sıklıkla kullanamama rağmen daha çeyreğini bile kullanamadım gibi geliyor bana inşallah öyledir.
Ben çok sevdim hatta bitmeden yedeklemeyi düşünüyorum. Sizin önereceğiniz bir marka ve ürün varsa yorumlarınızı bekliyorum hoşça kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder