Loreal Lumi Magique Makyaj Bazı İncelemesi

Merhaba
Bugün bloğumun konuğu ışıltılı bir makyaj bazı.
Loreal markasına ait bu makyaj bazını yaklaşık 7-8 ay önce almıştım. Çok memnun kalsam da zamanla cilt tipimden dolayı elim pek gitmemeye başlamıştı ki son zamanlarda kendimce değişik uygulama şekilleriyle kullanıp bitirmeye karar verdim.
Loreal Lumi Magique bazı inci parlaklığında beyaz bir baz. Ve çok aydınlık bir etki yaratıyor. Bu nedenle makyajınızdan önce tüm suratınıza uygulayabilirsiniz. Yada makyajdan sonra highlighter olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca fondöteninize karıştırarak da kullanabilirsiniz.
Yapısı su bazlı olduğundan  kullanmadan önce iyice çalkalamanız gerekir. Yoksa su ve baz birbirinden ayrılabilir ve benim gibi aa bozulmuş bu tepkisini verebilirsiniz. Bu yüzden aslında bazları da fondötenleri de yada sıvı olarak ne kullanıyorsanız çökme yada ayrışma olabileceğinden kullanmadan önce çalkalamakta fayda var.
Ürün aydınlatıcı bir etkiye sahip olduğu için yağlı ve karma ciltliler çok hoşlanmayabilir. Bu yüzden bazı makyaj öncesi tüm yüzünüze uygulamak yerine sadece yüzünüzün yüksek yerlerine highlighter olarak uygulayabilirsiniz. Yada karma ciltliyseniz sadece cildinizin kuruyan bölgelerine kullanabilirsiniz.
Açıkçası gözenek görünümünü azaltmaya çok yardımcı oluyor diyemem açıkçası. Bu yüzden gözenek probleminiz varsa çok bir şey beklememenizi tavsiye ederim.
Ayrıca diyelim mat bir fondöteniniz var ve mat olarak kullanmaktan sıkıldınız ama fondötenin yapısı ve kalıcılığını da çok beğeniyorsunuz. O zaman fondöteninize karıştıracağınız bir miktar bazla daha canlı en azından biraz daha matlıktan kurtulmuş bir yapı elde edebilirsiniz.
Bunun dışında göz altınıza da uygulayabilirsiniz. Hatta göz altı kapatıcınıza çok az miktarda ekleyerek daha aydınlık bir görüntü elde edebilirsiniz. Bu şekilde de kullanımını ben çok beğendim.
Fiyatı çeşitli internet sitelerinde 30 TL-45 TL arasında değişiyor ama bu bazı Watsons ve Gratis mağazalarında indirim zamanında %50 indirimle yarı fiyatına sahip olmak mümkün.
Ayrıca Mac Strobe Cream de denemiş biri olarak söyleyebilirim ki Mac yağlı ciltliler için uygun olmayan bir baz olsa da Loreal'in bu bazı Mac Strobe cream yerine de kullanılabilir.
Benim bazla ilgili görüşlerim olumlu. Sizlerin tercih ettiği aydınlatıcı etkisi olan bazlar var mı? Paylaşırsanız sevinirim. Kendinize iyi bakın. Hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder