Pratik Bilgiler #1

Merhaba
Bugün sizlerle hayatımızı kolaylaştıracak bir kaç minik tüyodan bahsetmek istiyorum :)
Aslında çok basit çözümü olan olayları hepimiz zaman zaman dağ gibi büyütmüyor muyuz? Yada çok güzel ve değişik şekilde değerlendirebileceğimiz şeyleri çöpe atmıyor muyuz? O zaman bende bundan sonra zaman zaman hayatı kolaylaştıracak minik ipuçları paylaşacağım.
1- Eğer çok ayakta kaldıysanız yada sık sık ayaklarınız şişiyorsa onları sıcak suda bekletmek yerine kolonya ile biraz ovalayıp masaj yaparsanız şişliklerin indiğini göreceksiniz.
2- Aldığımız cam yada plastik ürünlerdeki etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine biraz margarin sürün ve 10-15 dakika bekleyin. Etiketin üzerini bir bez ile ovalarsanız  kolayca çıktığını göreceksiniz
3- Halınızda çıkmak bilmeyen bir leke mi var? Bir de bulaşık makinası parlatıcısıyla silmeyi deneyin. Çikolata lekesini bile hiç iz kalmadan çıkardığına bizzat şahidim.
4- Havaların eksi değerlerde olduğu zamanlarda arabanıza yakıt alırsanız %8 daha fazla akaryakıt almış olursunuz.
5- Kıyafetinizde motor yağı lekesi mi var? Asprin (aspirin değil!!) dökülmüş bir bezle iyice silin ve ardından çamaşır makinasında yıkayın. Test ettim onayladım. Hem de masmavi bir cekette renginde bir ton bile değişim yada solma olmadı.
6- Limon suyunu saç derinize ovalayarak uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra durulayın.  Kepeklere hoşça kal deyin.
7- Ekmek kızarta makinanızda sabahları minik pizzalar yapmaya ne dersiniz? Makine yan yatırın ve ekmek dilimlerini kaşar sucuk veya sevdiğin bir yiyecekle donatıp çalıştırın makinayı.
8- Dudak yada göz kaleminizin sert olduğunu ve renk vermediğini düşünüyorsanız ucunu bir süre ateşe tutun. Mucize gibi.
9- Biten rujlarınızın içinde yine de bir miktar ruj kalır bu rujları metal bir kapta eritip boş ruj ambalajınızın içine döküp dondurarak değişik renkte bir süre daha kullanabileceğiniz ruj elde etmeniz mümkün.
10- Ruju denemeden aldınız ve rengini beğenmediniz. Yine aynı yöntemle beğenmediğiniz rujları eriterek yeni renkler elde etmeniz mümkün.
11- Bronz cildinizle fondöten aldınız ama kışın koyu mu geldi biraz yüz nemlendiricinizden katabilir ve rengini açabilirsiniz ama dikkat kapatıcılığı hafifleyecektir. Bir nevi BB krem yapmış oluyorsunuz aslında :)
12- Pigmentasyonunu beğenmediğiniz farları çöpe atmak yerine toz haline getirip şeffaf ojenize katarak yepyeni bir oje elde edebilirsiniz.
Benden şimdilik bu kadar. Sizlerin de tüyolarını yorum kısmında bekliyorum. Yeni tüyolarda görüşmek üzere hoşça kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder