Favori 5 Rujum

Merhaba
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde İzmit'te birbirinden güzel blogger arkadaşlarımızla buluştuk ve harika vakit geçirdik. Bu kendi kadar yüreği de güzel insanlardan +Birgün Belen 1acemiden beni bloğunda 5 favori rujum ile ilgili konuk yazar olarak davet etti. Öncelikle çok teşekkür ediyorum.
Benim favori rujlarım aslında özellikle bu aralar onların renklerinden çok performanslarıyla şekillenmeye başladı. Şöyle ki önceleri aa rengi süper deyip aldığım rujların yerini şuan aa performansı süper cümlesi aldı.
Çünkü eğer benim gibi sabahın köründe evden çıkıp akşam saatlerinde eve geliyorsanız ve özellikle koyu renk rujları dışarıda sık sık tazelemek her geçen gün daha da zor geliyorsa eliniz kalıcı rujlara gidiyor.
Bende son zamanlarda bir çok firmanın hem de oldukça fazla renk seçeneğiyle piyasaya sunduğu kalıcı rujlara kayıtsız kalamadım.
Öncelikle Pastel Day Long Lipcolor Kissproof rujların bende neredeyse hepsi hem de yedekli olarak mevcut. Ama benim ilk göz ağrım 09 numara. İlk sürüldüğünde ıslak ama bir kaç saniye sonra tam mat kadife görüntüsünde harika bir kırmızı. Ayrıca ilk katta tam opak yani ikinci katı geçmeye gerek bile yok. Yalnız dikkat! Oldukça mat olan bu ruj dudakları kurutmaya oldukça meyilli. Bu yüzden ruju uygulamadan önce dudakları bir süre iyice nemlendirmek şart. Bir de dudak kalemi ile uygulanırsa daha net ve temiz bir görüntü elde ediliyor bilginize :) Ayrıca fiyatları 20 TL civarı.
İkinci favorim Rimmel London markasının yeni çıkarmış olduğu ve 16 saat kalıcılık vaat eden çift taraflı likit ruju Provocalips. Aslında çok mat olmayan bu rujlar sanırım kalıcı olduğundan dolayı ruj tarafı sürüldüğünde acayip kuru ve yapış yapış bir hiç bırakıyor. Ancak diğer şeffaf sabitleyici tarafı sürüldüğünde bu his ortadan kalkıyor ve bir şey yiyip içseniz bile asla çıkmayan bir ruja dönüşüyor. Öyle ki günün sonunda ancak çift fazlı yani yağlı makyaj temizleyicilerle ancak çıkarıyorum. Bu rujda da uygulamadan önce dudakları nemlendirmek şart :) Bende en açık pembe ve nüde rengi hariç diğer tüm renkleri mevcut ama favorim 230 Kiss Fatal rengi. Fiyatı da 20 TL civarı.
Bir diğer favorim Nyx Soft Matte Lip Cream rujlar. Ama en sevdiğim renk Addis Ababa rengi. Tam bir çingene pembesi ama mat yapıda. Ayrıca bu serideki rujlarda oldukça kalıcı. En güzeli de Pastel
ve Rimmel London gibi dudakları kurutmuyorlar. Adı üstende mat ama krem gibi :) Ben Rossmann'dan 17 TL gibi bir fiyata almıştım en son :)
Diğerleri kadar kalıcı olmayan ama normal rujlar gibi de su içinde çıkmayan bir diğer favorim Mac rujları. Ama benim en sevdiğim ve kış mevsiminde kullanmaktan zevk aldığım renk Media rengi. Mor mu desem bordo mu bilemiyorum hatta vişne çürüğü bile olabilir. Bu renge bayılıyorum. Sürümü rahat dudakları kurutmuyor daha ne olsun :) Fiyatı biraz tuzlu diğerlerine göre ama rujları şeker gibi :) 55 TL.
Son favori markam Wet'n Wild ve tabi ki siyah şeffaf ambalajı sahip olanları. Evet ambalajları dandik. Ama performansları 10 TL civarındaki bir ruj için oldukça güzel. Seride yanılmıyorsam 12 renk ruj var. Bende bunların 10 tanesi mevcut. Benim favorim Mac Velvet Teddy rengine de muadil olan Bare It All rengi. Sürümü harika. Altına nemlendirici uygulandığında asla dudakları kurutmuyor. Ayrıca bir çok rengi Mac rujlara muadil olarak gösteriliyor. Üstelik fiyatları Mac rujların beşte biri.
Benim sıklıkla kullandığım marka ve favori rujlarım böyle.
Yeniden bu güzel daveti için Birgün'e çok teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın. Hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder