NYX Highlight & Contour Pro Palette

Merhaba
Bugün bloğumun konuğu aldım günden beri göz bebeğim olan bir NYX aydınlatıcı ve kontür paleti.
Öncelikle yüzü aydınlatmak ve kontürlemek ne için yapılır kısaca bahsetmek isterim.
Kontürleme işlemini tenimizden çok daha koyu renkte ve tercihen kızıllık turunculuk içermeyen toz krem yada likit ürünlerle yüzümüzde sevmediğimiz geri plana itmek istediğimiz yada daha ince görünmesini istediğimiz yerleri gölgelemek için kullanırız. Mesela yanakları daha belirginleştirmek için elmacık kemiklerinin altına yada gıdıyı daha az belirgin hale getirmek için çene çizgisinden boyuna doğru gıdıya uygulayabiliriz. Daha ince durmasını istediğimiz burnumuz için de kullanabiliriz.
Aydınlatma işlemini ise kontürün tam tersi olarak highlight yüksek ışık yani belirginleştirmek aydınlatmak daha fazla ışık katmak ve yükseltmek istediğimiz bölgelere simli olmayan ancak parlak ürünlerle yaparız. Mesela elmacık kemiklerini belirginleştirmek yada daha yüksekmiş gibi göstermek için ayrıca dudak çizgisine yada kaş altlarına ve yine burun kemerine uygulayabiliriz. Yani bir nevi ışık gölge oyunları ile daha istediğimiz bir etki etmek amaç.
İşte bu palette o amaç için tasarlanmış şahane bir palet. Hem de hemen söyleyeyim 59 liralık fiyatıyla yurtdışında satılan ürünlere göre bence muhteşem.
Ürünlerim yapısı yumuşacık. Toz ürünler olmasına rağmen kremsi bir yapıya sahipler. 4 tane kontür pudrası 3 aydınlatıcı ve bir tane de sarı renkte makyaj artistleri tarafından bolca övülen banana powder diye tabir edilen bir sabitleme pudrası var.
Tek başına bile hem göz makyajınızda hem kontürleme aydınlatma işleminde kullanılacak joker bir palet.
Maalesef her toz ürün gibi biraz tozutuyor ancak piyasada uygun fiyatlı makyaj malzemeleri arasında tozutmayan ürün bulmak biraz zor.
Gün içinde performansına gelecek olursam makyaj altına baz uyguladığınızda gün boyunca teninizde kalıyor ve uçmuyor.
Aydınlatıcı pudraları eğer çok fazla aydınlatıcı seviyorsanız biraz az gelebilir. Ancak dozunda aydınlatıcı seviyorsanız gayet ideal. Yoğun uygulanmadığı takdirde ciltte toz toz durmuyor.
Nerede satıldığına gelecek olursak Nyx şuan kendi mağazasını  sadece İstanbul Bağdat Caddesi'nde açmış durumda. Yakında online alışveriş sitesini kuracaklarını söylüyorlar. Bunun dışında Boyner mağazalarında da satışta.
Ben çok memnun kaldım. Ancak paletin içinde ten rengime uymayan renkler var derseniz NYX bunu da düşünmüş ve refill paletler yapmış. Yani kendi kontür aydınlatıcı paletinizi yaparken içine pudra ve allıkta katarak 8 ürünlük daha size uygun içinize sinen bir palet yapabilirsiniz.
Sizin NYX ürünleri ile ilgili düşünceleriniz neler? Yorum olarak paylaşırsanız sevinirim kendinize iyi bakın sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder