Kiehl's Ultra Facial Oil- Free Cleanser

Merhaba
Bugün bloğumun konuğu arada başka temizleyiciler kullanmayı denesem de dönüp dolaşıp yine kullanmaktan vazgeçemediğim Kiehl's yağsız temizleyici.
Öncelikle temizleyiciden bahsetmem gerekirse normalden yağlıya dönük ciltler için. 150 ml dev bir ambalajda. Kremle jel arası. Yani ne çok katı ne çok akışkan. Ambalajın ağzı çok dar olduğundan gereğinden fazla ürünün gelmesi gibi bir durum yok.
Cilt bakım rutinimin demirbaşı olan bu ürünü ilk kullandığımda yumuşacık bir cilt hayal etmiştim. Çünkü daha önce kullandığım ürünler cildimde öyle bir etki bırakıyordu.
Ama bu temizleyiciyi kullandığımda gıcır gıcır hissi var ya işte ben tam onu yaşadım. Tamamen yağdan ve kirden arınmış tertemiz bir cilt. Ama tabi cildinizde yine de bir yumuşaklık oluyor öyle kazık gibi sert ve gergin bir ciltle de baş başa kalmıyorsunuz.
Bu hisse rağmen benim cildimde kuruluk yada gerginlik yaratmadı. Hatta sivilcelenme yada alerjik bir duruma yada her hangi bir irritasyona da sebep olmadı.
Beyaz sabunla yıkıyormuşsunuz gibi bir his ve kokusu var. Kokusunu sevip sevmemek arasındayım. Değişik bir kokusu var.
Su ile ıslattığım cildime dairesel hareketlerle yaydıktan sonra ben Clarisonic kullanıyorum. Bence Clarisonic kullanımı her türlü temizleyicinin etkisini ikiyle çarpıyor.
Yani ben Clarisonic olmadan bu temizleyiciyi kullanmadım. Belki tek başına kullanımda bu kadar etki göremeyebilirdim ama şunu da göz önünde bulundurmalıyım. Ben Carisonic ile bu temizleyici hariç 2 ayrı jel daha kullandım ve onlardan memnun kalmadım. Yani bu demek oluyor ki Clarisonic de tek başına etkili değil. Bence bu ikisi bir birini benim cildimde güzel tamamladı.
Ben aldığımda bu temizleyici sanırım 75 TL civarındaydı. Şuan ne kadar bilmiyorum ve sanırım uzunca bir süre daha öğrenemeyeceğim. Çünkü 9 aydır kullanıyorum ve daha anca yarılayabildim :)
Bir daha alır mıyım kararsızım. Bu beğenmediğimden değil yaşımın ilerlemesiyle acaba daha anti aging içerikli bir temizleyici mi kullanmalıyım düşüncesi. Tabi buna ben karar vermem. Yine Kiehl'sa gider cilt analizinden sonra bir karar veririz.
Dediğim gibi eğer siz de benim gibi normalden yağlıya dönük ciltliyseniz ve yağsız bir temizleyici arıyorsanız dahası o gıcır gıcır ama yumuşak hissine bayılıyorsanız bu ürün tam size göre. Ama ben cildimi yıkadığımda pamuk gibi olsun istiyorum elim cildimde kaysın derseniz maalesef bu ürün o ürün değil.
Bu arada Kiehl's ın bu temizleyicisi  yağsız parabensiz parfümsüzdür. Ayrıca bu temizleyici hassas ciltler için uygundur.
Kendinize iyi bakın hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder