Note Cosmetics Mattifying Extreme Wear Fondöten

Merhaba
Bugün bloğumun konuğu Note markasına ait Mattifying Extreme Wear fondöten.
Uzun süre acaba Note fondötenlerinden alsam mı almasam mı? Çok sarı alt tonlu diyorlar. Beğenen var beğenmeyen var haliyle. Ama yine merakıma yenildim ve geçtiğimiz ay %50 indirimli olarak 14-15 TL gibi bir fiyata aldım.
Tabi ki fondöteni almadan önce nette biraz araştırma yaptım ve yağlıya dönük karma ciltli olduğum için ve bu aralar mat fondötenlere taktığımdan mat olanını seçtim. Zaten bu fondöten yağlı ciltler için ve pudra bitişli bir fondöten. Ayrıca ışıltılı ve yoğun göz makyajı yaptığımda cildimin daha geri planda kalması için mat fondötenleri tercih ediyorum. Bir de cildim ışıl ışıl parlamasın değil mi?
Serinin 6 rengi var.Ben 3 numara olanını aldım. Yüzümde makyaj olduğundan elimin üzerine denedim ve çok sarı olduğu halde almaya karar verdim.
Yapısı ne sulu ne de çok katı bir fondöten. Ciltle bütünleşmesi ve dağıtması da kolay.
Gerçekten ciltte mat duran bir fondöten. Ve uzun süre ciltte kalıcı. Her ne kadar giysilere bulaşmaz deseler de açıklamasında maalesef bulaşıyor.
Gel gelelim fondöten gerçekten çok sarı alt tonlu. Yüzüme uyguladığımda sanki sarılık geçiriyormuşum gibi solgun bir hale büründüm. Tam yok ben bunu kullanamayacağım derken imdadıma bir kaç ay önce tavsiye üzerine aldığım Rimmel London marka Stay Matte fondöten yetişti. Nasıl mı?
Rimmel London fondöteni de cildime aşırı pembe kalmıştı ve normalde kullandığım fondötenlerle karıştırsam bile yine de çok pembe duruyordu yüzümde. Bu fondöteni başkasına verilmek üzere ayırmıştım ki Note fondötenin sarı gelmesiyle birlikte acaba ikisini karıştırsam nasıl olur dedim ve denemedim.
Gerçekten de harika bir sonuç elde ettim. Cildimle tam bütünleşti. Rengi çok güzel uydu. Böylece iki fondöten de kullanılmak üzere çekmecede yerini aldı.
Ben performansından memnun kaldım. Özellikle iki fondöteni karıştırınca daha pürüzsüz ve doğal bir görüntü oluştu. Sanırım bunda Rimmel London fondötenin köpük tarzında olmasının etkisi de var.
Yaklaşık 7-8 saat cildimde kaldığı halde uçup gitmedi pul pul durmadı. Tabi ben fondöteni nemli makyaj süngeriyle uyguluyorum ve bu yüzden cildim de kuru durmuyor olabilir. Ayrıca mat fondöten uyguladığımda mutlaka Mac Fix Plus uyguluyorum.
Böylece tam istediğim gibi bir görüntü elde ediyorum.
Eğer sizde uygun fiyatlı mat bir fondöten arayışındaysanız en azından indirimde bir şans verebilirsiniz.
Sizin Note markasından beğendiğiniz yada beğenmediğiniz ürünler neler paylaşırsanız sevinirim. Kendinize iyi bakın. Hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder