2014 Kozmetik Favorilerim

Merhaba
2014 yılının son günün de sizlerle bu sene kullanmaktan keyif aldığım hatta bayıldığım ürünleri paylaşmak istedim.
Aslında makyaj malzemelerimin hepsini severek kullanıyorum. Ve cildime uymayan örtüşmeyen ürünleri başkalarına veriyorum yada kullanılamayacak gibiyse çöpe atıyorum. Tüm koleksiyonumun içinden seçim yapmak zor olsa da bu sene en çok kullandığım ürünleri seçmeye karar verdim. Başlaman belirtmeliyim ki ürünlerin incelemeleri bloğumda mevcut. Arama kısmına yazarak ilgili ürünlerin incelemesini bulabilirsiniz.
İlk olarak ten grubundan başlamam gerekirse cilt bakımında favorim Kiehl's ürünleri ve tabi ki Clarisonic. Bu iki marka cilt bakımımın vazgeçilmezi oldular bu sene.
Kozmetik anlamında ten ürünlerinden bahsedecek olursam gözenek görünümünü hafifleten Benefit Porefessional'ı tek geçerim. Fondöten olarak her ne kadar geçen seneki favorim Rimmel London Wake Me Up fondöten olsa da bu sene kesinlikle tam mat görünümüyle Mac Matchmaster fondöten vazgeçilmezim oldu. Hatta ilki bitti ikinci şişeyi aldım. Göz altı kapatıcısı olarak yine Mac Pro Longwear favorim. Günlük makyajda bile elimden düşürmüyorum.
Allık bronzer ve pudra olarak favorilerime geçersek günlük makyajda severek kullandığım ve dibini gördüğüm Rimmel London Stay Matte pudra favorim. Gece makyajlarında ise Nars Light Reflecting pudra vazgeçilmezim. Bu sene en çok kullandığım bronzer The Balm Bahama Mama idi. Ama son anda Nyx Taupe rengi allığı da bronzer olarak kullanmaya başladım. Çünkü bence rengi allıktan çok yüz kontürlemede bronzer olarak kullanmaya çok uygun. İyi ki almışım.
Allık olarak en çok kullandığım The Balm İnstain allıklarından Pinstripe rengi. Tam kışlık bir renk olsa da hafif kullanımda yaz için de gayet başarılı. Yüz aydınlatmada kullandığım Mac Soft&Gentle highlighter da neredeyse tek kullandığım aydınlatıcı diyebilirim.
Kaşlarımı doldurmak için son zamanlarda Flormar Brow Liner'dan ve Rimmel London Brow This Way'den yardım alsam ve beğenerek kullansam da benim ilk göz ağrılarım Nyx Taupe kaş farı ve Essence şeffaf kaş sabitleyici en çok kullandıklarımdı.
Kirpiklere gelecek olursak baz olarak en çok sevdiğim Flormar Crazy Look serisinden beyaz olan baz rimeldi. Rimel olaraksa hayatımın rimeli tabi ki Benefit They're Real rimel. Makyajımda alt göz kapağımın içine kullanmaktan keyif aldığım ürün ise Flormar Style Matic göz kalemi oldu.
Far olarak kullanmaktan en keyif aldığım Wet'n Wild Comfort Zone paleti idi. Tabi bu palet ışıltılı farlardan oluştuğundan favori mat paletim The Balm Meet Matte oldu. Kaş altı aydınlatması içinse Wet'n Wild tekli far Brule vazgeçilmezim.
Dudaklara geçecek olursak favorilerim saymakla bitmez. Ama en çok Pastel Day Long Lipcolor Kissproof rujları beğendim. Öyle ki 10 farklı rengi olan bu seriden 7 ayrı renk ruju aldım severek kullandım ve 15 numaralı rengi yedekledim. Gerçekten inanılmaz kalıcılar. En çok kullandığım dudak kalemi markası ise Emily oldu. Sadece bir rengini koydum fotoğrafa ama elimdeki neredeyse 15-16 renk kalemini hem dudak kalemi olarak kullanmak hem de ruj gibi tüm dudağa uygulamak keyif verici. Ayıca ruj gibi uyguladığımda mat görünüm istemiyorsam üzerlerine şeffaf lipgloss uyguladım.
Makyaj yaparken hata düzeltmede favorim Rossmann mağazalarında bulabileceğiniz Rival Le Loop Makyaj düzeltici kalem oldu. Makyaj temizleme de ise günlük makyajlarda Garnier kusursuz makyaj temizleme suyu ağır gece makyajlarını ve waterproof makyajları temizlemede sephora çift bazlı makyaj temizleyici vazgeçilmezim. İkisi de çoktan yedeklendi.
Fotoğrafa eklemeyi unutmuşum şimdi yazarken aklıma geldi ama eyeliner olarak tek tercihim Maybelline jel eyeliner. Bence kusursuz.
Peki ben bu ürünleri neyle uyguluyorum. İşte fotoğraftaki fırçalarla. Real Techniques pudra ve allık fırçası favorim. Ayrıca far fırçası da en çok kullandıklarım arasında. Ebay'den aldığım fırça setinden çıkan yelpaze fırça aydınlatıcı uygulamak için ideal. Diğerleri ise tabi ki The Balm markasının fırçaları. Benim en sevdiklerim oldular.
Bunların yanı sıra size kullanmaktan çok memnun olduğum 3 saç ürünümü de yazmak istedim İlki denizden çıkmışçasına hafif ama muazzam dalgalar için Tony&Guy  Sea Salt Sprey. Kaç şişe bitirdim bilmiyorum ama bunda benim saçlarımın da dalgalı olmasının payı var galiba. Yine de seviyorum. Bir diğer kullandığım ürün ise saçımı ısı ile şekillendirdiğimde saçlarımı 220 dereceye kadar koruyan Got2Be ısı koruyucu sprey. Bende gayet başarılı.
Bana hayatın boyunca kullanıp en memnun kaldığın saç ürünü ne diye sorsanız kesinlikle sadece Bonacure Acil Kurtarma serisi derim. Elimde sadece durulanmayan çift bazlı sıvı bakım kremi kaldığı için sadece bunu koyabildim ama şampuanı ve saç kremi de hayatımın saç ürünleri oldular. İlk yıkamada bile saçlarımı nasıl onardığına inanamadım. İlk defa saçlarımı bir ürünle yıkadığımda kabarmadı ve buklelerim ilk defa başka bir ürüne ihtiyaç duymadan belirginleştiler. Elimde şuan 514365 tane şampuan ve saç kremi olduğundan onlar bitmeden almayacağım ama inanın elimdekiler bitsin diye avuç avuç kullanıyorum :)
Benim bu sene en çok elimin gittiği her defasında severek ve büyük bir hevesle kullandığım ürünler bunlardı. Sizlerin severek kullandığı ürünler nelerdi? Paylaşırsanız sevinirim.
Yeni yılda her şey gönlünüzce olsun. Siz nasıl mutlu olacaksanız öyle bir yıl geçirmeniz dileğiyle. Ama herkese önce sağlık diliyorum. Nice mutlu yıllara :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder