Catrice Prime And Fine Eyeshadow Primer

Merhaba
Bugün bloğumda bir far bazını konuk edeceğim.
Öncelikle bilmeyenler için far bazı nedir ne için kullanılır biraz bundan bahsetmek istiyorum. Far bazı göz kapağımıza uyguladığımız farın gün içinde göz kapağının katlanma bölgesinde birikmesini önlemek farın rengini daha belirgin hale getirmek ve yine farın kalıcılığını arttırmak için kullanılır.
Özellikle renk vermesi düşük farların rengini daha iyi verebilmesi için de kullanılır.
Peki ne oluyor da far göz kapağımızdan uçuyor yada çizgilere dolup formu bozuluyor? Cildimiz gibi göz kapaklarımızda maalesef yağlı olabiliyor. Hatta cildiniz kuru olduğu halde göz kapaklarınız yağlanabiliyor. Bu durumda da bazla sabitlenmemiş göz makyajı akıyor uçuyor yada çizgilere doluyor.
Far bazları sıvı yada krem formda olabildiği gibi şeffaf renkli ışıltılı yada mat da olabilir. Bazıları da makyajı sabitlemenin yanı sıra göz kapaklarındaki damarlı görüntüyü de sıfıra indirecek kadar yoğun olabiliyor.
Nasıl kullanıldığına gelince. Far bazını göz kapağınıza sürüp tercihen parmağınızla dağıtıp üzerini krem rengi mat bir farla yada pudra ile fırça yardımıyla sabitliyoruz. Ve üzerine makyajımızı yapıyoruz. Ama siz sadece göz kapaklarımdaki damarlı görünüm kapansın derseniz bu aşamada makyaj yapmayı bırakabilir yada sadece rimel bile sürebilirsiniz.
Gelelim bu ürüne. Ürün 5ml lik hoş bir ambalajda. Evet hoş ambalajı var ama tercihen şeffaf ambalajları seviyorum çünkü içinde ne kadar ürün kalmış görebiliyorum.
Benim en sevdiğim sünger aplikatörlü uca sahip. Sıkmalı olanları sevemiyorum çünkü yine içinde ne kadar kaldığı belli olmuyor hem de tam bitmiyor. Kesiyorsun kalanları bir şeye aktarıyorsun falan. Gerçi bu ambalajda da tam bitiremiyorsun ama ben bayağı sıyırıyorum :)
Ürün The Balm put a lid on it ile aynı kıvamda ve şeffaflıkta. Minicik dokundurmak bile göz kapağına yetiyor. Bu nedenle 5ml az gibi görünse de uzun zaman gidiyor.
Ancak ürünün bence performansı çok kötü. Ne zaman kullandıysam far bir kaç saat sonra hiç baz kullanmamışım gibi çizgilerime doldu ve resmen far uçtu.
Pudra ile sabitlediğimde de far ile sabitlediğimde de maalesef sonuç değişmedi. Her iki türlü de randıman alamadım.
Catrice mağazası ülkemizde sadece Rossmann mağazalarında satılıyor. Bende oradan 12-13 TL gibi bir fiyata almıştım.
Bir daha alacağım bir ürün değil maalesef. Sizin Catrice markasında sevdiğiniz yada hayal kırıklığı yaratan ürünleriniz neler? Yorum olarak bekliyorum. Kendinize iyi bakın hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder