ELCA Ve Alışveriş Maceram

Merhaba
Bugün bloğumda uzun zaman gitmek için can attığım ELCA'yı anlatacağım.
Acaba taşındı mı? Neredeydi bu ELCA? Maslak'taydı ama Ümraniye'ye mi taşındı ki? Aldığım ürünlerin üzerinde Ümraniye'de bir adres yazıyor....... ELCA Maslak Sun Plaza'da ayrıca artık bir tane de Orjin Plaza'da dükkan açmışlar. Ben Sun Plaza'ya gittim ama ikinci hedefim Orjin Plaza :)
Bu arada ELCA bilmeyen için şöyle söyleyeyim Estee Lauder Companies'in kısaltması. Bu dükkanda Estee Lauder 'ın distribütörlüğünde ülkemize gelen ve satılan ürünler yer alıyor.ç Peki neden uygun. Çünkü bu mağazada fazla gelen testerlar son kullanma tarihi yaklaşmış ürünler ve koleksiyondan arta kalan ürünler satılıyor.
Ben de şubat tatilini fırsat bilerek gitmeye karar verdim. Malum Elca sadece hafta içi ve saat 5'e kadar açık.
fotoğrafın üzerine tıklayarak daha detaylı görebilirsiniz
Daha önce hiç gitmedim ya navigasyonu kullanalım dedik. Tabi Türkiye'de hangi şey normal ki navigasyon doğru olsun :( Dolan dolan abuk sabuk yollara girdik. Zaten bir yolu şaşırıp yanlış girdin mi İstanbul'da yandın.
Neyse uzun uğraşlar ve iki farklı navigasyon sayesinde nihayet bulabildik. Ki zaten aslında çok basit ve aslında zaten bildiğimiz bir yerdeymiş bu ELCA.
Giderken çok büyük umutlarla gitmedim çünkü daha önceki araştırmalarımda zaten küçük bir dükkan olduğunu biliyordum.
Ama yine de çok fazla hayal kırıklığına uğradım. Neredeyse hiç bir şey yoktu. Üç tane boyumdan kısa üç raflı stant yapmışlar. Bir stantta Clinique markası ve Estee Lauder birinde Bobbi Brown birinde de Mac ürünleri vardı. Bunun dışında bir duvarın birinde Bobbi Brown bakım malzemeleri ve mumlar ,  bir duvarda Clinique bakım ürünleri , bir tarafta da parfümler vardı. Parfümlerin fiyatları 49-159 TL arasında değişiyordu.
Cilt bakım ürünlerine ve mumlara hiç bakmadım.
Bobbi Brown standında corrector vardı ama sadece iki rengi mevcuttu. Benim kullandığım renk olmadığından almadım.
Clinique standında bir kaç Chubby Stick bir kaç makyaj fırçası ve bolca fondöten vardı. Açıkçası fiyatları dışarıdaki fiyatlarına çok yakındı. Bu stanttan da bir şey almadım.
Estee Lauder standında da pek bir şey yoktu. Bir kaç fondöten bir tane bronzer ruj falan vardı. Double Wear fondöten olsaydı hiç kaçırmazdım ama yoktu. Bu stanttan da bir şey almadım.
Mac standı ise tam bir felaketti. Tester yok denecek kadar az olduğundan millet açıp açıp bakmış. Bende maalesef renkleri görebilmek için ruj paletlerini açtım ama iyi ki de açmışım. Çünkü insanlar rujun rengine bakmakla kalmamış bazılarını denemiş :( 50 tane ruj vardı ama sadece3 renk vardı hatta benim aldığım rujdan sadece üç tane vardı. Geri kalan rujlar hep aynıydı. Far olarak iki renk far vardı. Tercih etmedim. Yine belki 50 tane oje vardı ama sadece iki renk. Biri sarı biri mercan rengiydi. İki renk pudra vardı. Biri benim aldığım tam bahar-yaz ayları için olan pembe renk ve bir de neredeyse beyaza yakın bir pudra pembesi.
Bir de önceki sene yılbaşı koleksiyonunda çıkan setlerden bolca vardı. Bir kaç tane de fırça vardı ama hepsi tek fiyat 55 TL idi pahalı geldi almadım.
Benim aldığım ruj ve allık bir birleriyle çok örtüştü. İkisini de severek kullanmaya başladım bile. Yazı bekleyemedim ne yapayım bu karanlık ve soğuk kış günlerinde renk arıyor hep gözlerim :)
Gelelim nasıl ödeme yaptığınıza. Kasaya geldiğinizde kaydınızın olup olmadığını soruyorlar. Benim yoktu. Yok dedim haliyle. Hemen bir kart çıkardılar. Kredi kartına benziyor. Üzerinde size özel bir numara bulunduğundan fotoğrafını paylaşmayı doğru bulmadım.
Neyse benim aldıklarım aynen faturadaki gibi. İki allık aldım çünkü birini arkadaşım Hediye'ye vermek için. Buna rağmen iki allık ve bir ruju 70 TL ye aldım. Mac rujların 55TL 'ye satıldığını düşününce bence harika bir alışveriş oldu.
Bire daha gider miyim? Evet giderim çünkü sürekli yeni ürünler geliyormuş ve çok fazla alışveriş yapıldığından ürün kalmıyormuş. Zaten ben gittiğimde de çok kalabalıktı. Bir lavaboya gireyim kalabalık azalsın dedim. Bir de plazanın tuvaletinde kilitli kaldım. E tabi saat 4 oldu ben kilitli yerden çıkana kadar. Beşte de kapandığı için kimse kalmamıştı dükkanda.
Ben dükkanda gezerken acaba fotoğraf çeksem mi çekmesem mi diye düşünürken biri çaktırmadan fotoğraf çekmeye çalışıyordu ki mağaza görevlisi fotoğraf çekmek yasak lütfen deyinde fotoğrafta çekemedim.
Benim ELCA alışveriş maceram böyleydi. Sanırım iki saat navigasyon mağduru olunca eşimi daha fazla sinirlendirmemek için ben de biraz gerildim ve çok alışveriş yapamadım ve pek inceleyemedim ama ikinci defa gidersem eğer hiç affetmeyeceğim ve altını üstüne getireceğim ELCA'nın.
Sizin bu markalarda önerebileceğiniz ve mutlaka almalısın diyebileceğiniz ürünler neler? Paylaşırsanız sevinirim. Kendinize iyi bakın Hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder