Kendin Yap - Makyaj Süngeri Temizleyicisi \ DIY - Beauty Blender Cleanser

Merhaba
Bugün 2. kendin yap yazımla sizlerleyim. Daha önce ki yazımda kendi dudak peelinginizi yapabileceğiniz bir tarif paylaşmıştım. Şimdi ise makyaj süngerlerinizi üzerinde bir damla fondöten kalmayacak şekilde nasıl temizleyebilirsiniz bunu paylaşacağım.
deterjanlı karışımla yıkananlar
Dünkü yazımda biten ve çöpe giden ürünlerimin yazısını yazmıştım. Hatırlarsanız orada Eklips marka süngeri temizleyemediğim için atacağımı yazmıştım ama atmıyorum çünkü denediğim iki tarifte de hem atacağım süngeri hem de elimdeki diğer 4 değişik markaya ait makyaj süngerleri temizledim. Bu arada makyaj süngerleriyle ilgili yazım için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Nette nasıl temizleyebilirim neyle temizleyebilirim diye biraz araştırma yaptım ve genelde bebek şampuanı ve antibakteriyel sıvı sabunlarla yıkandığını gördüm. Bende bebek şampuanıyla yıkıyordum ama tek başına yeterli olmuyordu.
Bir videoda bulaşık deterjanı ve zeytin yağını bir kapta göz kararı karıştırdılar. Su ile iyice ıslatılmış makyaj süngerini bu karışıma batırıp iyice ovalaya ovalaya temizlediler.
Hemen denedim ve evet gerçekten makyaj süngerlerimi temizledi ama sıvı bulaşık deterjanı çok fazla köpürdüğünden ve ben bu köpüğü süngerden arındırmakta zorlandığımdan acaba neyle yıkayabilirim diye düşündüm ve daha az köpüren ve bence daha başarılı olan başka bir formül buldum. Evet gönül rahatlığıyla yazıyorum hiç bir yerde görmedim duymadım tamamen benim aklıma geldi.
Geçen gün kızım bol çikolata soslu pastayı shaggy halı diye tabir edilen uzun tüylü halıfleksime boca edince nette bulaşık makinası parlatıcısının çok güzel leke çıkardığını görmüş ve denemiştim. Gerçekten tamamen çıkarmıştı çikolata sosunu.
Bende acaba makyaj süngerimi temizler mi diye düşündüm ve atmak üzere olduğum Eklips makyaj süngerinde denedim. Çünkü süngerler narin ve hemen parçalanmaya müsait olduğundan en azından parçalanırsa aman zaten çöpe gidiyordu diye üzülmeyecektim.
Bu arada markanın önemi olduğunu düşünmüyorum ama ben deterjanda Pril parlatıcıda Finish kullandım.
Göz kararı bir miktar zeytin yağı ve bulaşık makinası parlatıcısını bir kapta karıştırdım ve yine su ile iyice ıslattığım ve fazla suyunu sıktığım makyaj süngerini daldırdım karışımın içine. Çıkarıp ovalamaya başladım ve günlerce tembellikten yıkamadığım artık fondöten emmekten kayış gibi olmuş süngerin ilk aldığım günkü gibi tertemiz olduğunu görünce inanamadım.  Hem bulaşık deterjanlı karışım kadar da köpürmemişti ve daha kolay durulanmıştı.
parlatıcılı karışımla yıkanan ve çöpe gitmekten kurtulan süngerim
Tabi deterjanlı karışımla yıkadığım süngerleri de parlatıcı karışımla yıkadığım süngeri de iyice duruladıktan sonra bir de bebek şampuanıyla yıkadım ki deterjan yada parlatıcı kalıntısı kalmasın diye.
Ben ne yalan söyleyeyim ciddi ciddi makyaj süngeri temizleyici solüsyonlara bir dünya para vermeye hazırdım. Ama bu tarifler gerçekten çok kurtarıcı oldu. Hem pratik hem ucuz hem de hazırlaması çok kolay.
Ben sonuçtan çok memnun kaldım. Bence siz de denemelisiniz.
Sizlerin bildiği başka temizleme yöntemleri varsa yorum kısmında paylaşırsanız sevinirim. Sevgiler hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder